Besparelse på vejbelysning i Ommel...

Ommel Samvirke har dd sendt følgende henvendelse til politikerne om foreslået besparelse på vejbelysningen i bl.a. Ommel:

Til
Kommunalbestyrelsen
Ærø Kommune

Ommel Samvirke er blevet opmærksomme på, at Teknik-, Miljø- og Havneudvalget på sit møde 19. november 2020 skal behandle en foreslået besparelse ved nedlæggelse af vejbelysningen på flere strækninger i udkanten af øen. Nedlæggelsen rammer bl.a. tre steder i Ommel:
- Vesterskovsvej
- Marstals-/Ommelsvejen
- Kleven Havn.

På Vesterskovsvej bor bl.a. flere børn, som hver morgen og aften i de mørke måneder cykler frem og tilbage, for at komme med skolebussen. Og vejen benyttes hele året rundt til løbe- og vandreture for mange i området.

Marstals-/Ommelsvejen er hovedtrafikåren mellem Ommel og Marstal. Vejen har mange sving med dårlige udsigtsforhold. Den benyttes dagligt af mange cyklister og gående også i ydertimerne i vinterhalvåret. Vi er nogle, der kan huske hvordan den strækning var tilbage i 1973, da man slukkede for al vejbelysning for at spare på energien. Det var meget mørkt og meget utrygt at bevæge sig ud i mørket.

På Kleven Havn er der tre vejlamper. At nedlægge dem vil være at slukke lyset for den gode udvikling, der er i havnen med flere og flere teltliggere og gæstesejlere og dermed mere og mere liv - også i ydertimerne.

Måske spareforslaget er fremkommet som en del af de besparelser man skulle finde, dengang man i kommunen troede, man ikke havde så mange midler at gøre godt med.
Men at der overhovedet er nogen, der kan finde på at spare på vejbelysning er helt uforståeligt. Begrundelsen skulle være, at der på disse strækninger ikke bor særligt mange mennesker, og er derfor for os at se endnu engang et udtryk for manglende respekt for os der bor i udkantsområderne af Ærø. Og ligeledes manglende respekt for de af os, der ikke har bil, de bløde trafikanter - de gående og cyklende.
At det sparede beløb for den samlede nedlæggelse af vejbelysning rundt om i udkanten af øen er 24.050,- om året gør forslaget endnu mere grotesk. Beløbet skal sættes op i mod hvad blot en enkelt trafikulykke i den mørklagte udkant vil koste.

Ærø vil gerne bryste sig af at være et trygt og sikkert sted at bo. Her kan du opleve et trygt børneliv, et trygt liv for alle. Vi må derfor på det kraftigste anbefale, at et samlet udvalg sender forslaget ud i mørket for aldrig igen at trække det frem i lyset.

Nyhedsbrev skrevet: 15/11-2020
Sendt til: Beboerforeningen, Boldklubben, Strandbyen, Kleven, Jagtforeningen, Flagforeningen

Nyheder

1000 tak

1000 tak.

I fredagens nyhedsbrev fik vi ikke skrevet TAK til alle jer ,der har været inde på Underværker hjemmeside.

Uden jeres Likes på siden, og kommentarer (Læs mere)


Skrevet: 15/11-2020

Donation fra Realdanias Underværker
Jubii vi er blevet udvalgt af Realdanias Underværker. Vi glæder os over, at vi nu modtager 200.000 kr. så vi kan arbejde videre med projektet.
1000 tak for (Læs mere)

Skrevet: 13/11-2020

Se Flere Nyheder