Strandbyen Havn - Forside

Strandbyen Havn ligger i den østlige del i Ommel by – lige overfor øen Halmø.
Havnen er et lokalt lille sted i Ommel. Foruden at være havn for 40 både, er havnen et yndet samlingssted for den lokale befolkning og ikke mindst turister. Året rundt er der liv i havnen, da lokale anvender havnen til forskellige gøremål – såsom gåture langs kysten, vinterbadning, fiskeri eller blot at få ”vendt verdenssituationen”.
Havnen er i den grad et udtryk for Ærøs slogan "Alt er vand ved siden af Ærø" – hvilket kan opleves på en sommerdag på havnens strand eller når der er solnedgang på en stille sommeraften. Stranden er især velegnet til småbørnsfamilier da den er velegnet til selv små børn – eller en frisk dukkert til voksne.
Årets højdepunkt er pålidelighedssejladsen, hvor havnen er flot udsmykket og der kommer deltagere fra andre havne for at deltage i en maritim dag, der afsluttes med fælles spisning på havnen.


Historie

Strandbyen Havn har eksisteret siden 1945, hvor jolleejerne tog initiativ til opføre den første mole. 10 år senere i 1955 opførte man næste mole. Gennem tiden har man flyttet havnehullet, da havnen er udfordret af østlige vinde, hvor havnehullet kan sande til. Havnens kran er derfor livsvigtig for at sikre besejling.
Hele havnens levetid har den været drevet af frivillig arbejdskraft og initiativ.
De seneste mange år har havnen haft venteliste for bådejere som ønsker at ligge i havnen, da der er nem adgang til ”Ø-havets velsignelser” – hvad enten det er fiskeri eller lystsejlads.


Pålidelighedssejlads

Datoen er, forsøgsvis, fleksibel og annonceres via diverse medier i løbet af sommeren. Arrangementet afholdes i løbet af august.

 


Privatlivspolitik se venligst PDF-fil under vedhæftede filer herunder.

 

Vedhæftede filer

Privatlivspolitik for Strandbyen Havn.pdf