Strandbyen Havn

Strandbyen havn 191015  1 Strandbyen yrsa f%c3%a5rene kommer hjem fra %c3%b8erne 181014  52 Strandbyen havn aften 10.07  2

Introduktion

Strandbyen havn ligger i den østlige del i Ommel by – lige overfor øen Halmø.
Havnen er et lokalt lille sted i Ommel. Foruden at være havn for 40 både, er havnen et yndet samlingssted for den lokale befolkning og ikke mindst turister. Året rundt er der liv i havnen, da lokale anvender havnen til forskellige gøremål – såsom gåture langs kysten, vinterbadning, fiskeri eller blot at få ”vendt verdenssituationen”.

Havnen er i den grad et udtryk for Ærøs slogan "Alt er vand ved siden af Ærø" – hvilket kan opleves på en sommerdag på havnens strand eller når der er solnedgang på en stille sommeraften. Stranden er især velegnet til småbørnsfamilier da den er velegnet til selv små børn – eller en frisk dukkert til voksne.

Årets højdepunkt er pålidelighedssejladsen, hvor havnen er flot udsmykket og der kommer deltagere fra andre havne for at deltage i en maritim dag, der afsluttes med fælles spisning på havnen.


Historie

Strandby Havn har eksisteret siden 1945, hvor jolleejerne tog initiativ til opføre den første mole. 10 år senere i 1955 opførte man næste mole. Gennem tiden har man flyttet havnehullet, da havnen er udfordret af østlige vinde, hvor havnehullet kan sande til. Havnens kran er derfor livsvigtig for at sikre besejling.
Hele havnens levetid har den været drevet af frivillig arbejdskraft og initiativ.
De seneste mange år har havnen haft venteliste for bådejere som ønsker at ligge i havnen, da der er nem adgang til ”Ø-havets velsignelser” – hvad enten det er fiskeri eller lystsejlads.

Se Mere

BUSSEN DER BLEV VÆK  

4.7. 2017Åbent brev til kommunalpolitikerneBussen der blev væk Total forvirring omkring buskørsel i Ommel/Kragnæs/Græsvænge Tilbage i begyndelsen af april... Læs Mere

Sct. Hans i Kleven Havn  

Traditionen tro afholder Kløven Flagforening Sct. Hans aftenFredag 23. juni fra kl. 20Båltalen holdes af kommunalpolitiker Anders Johansson kl. 21.Der vil være... Læs Mere

Valgmøde i Beboerhuset d. 12. juni 2017 kl. 19  

Kære alle. Husk at det er på mandag at der er valgmøde i Ommel beboerhus. Læs artiklen i... Læs Mere


Alle Nyheder

Relevante Links

Søkort

Mappe med søkort

Find Os: