Strandbyen Havn

<

>

Introduktion

Strandbyen havn ligger i den østlige del i Ommel by – lige overfor øen Halmø.
Havnen er et lokalt lille sted i Ommel. Foruden at være havn for 40 både, er havnen et yndet samlingssted for den lokale befolkning og ikke mindst turister. Året rundt er der liv i havnen, da lokale anvender havnen til forskellige gøremål – såsom gåture langs kysten, vinterbadning, fiskeri eller blot at få ”vendt verdenssituationen”.
Havnen er i den grad et udtryk for Ærøs slogan "Alt er vand ved siden af Ærø" – hvilket kan opleves på en sommerdag på havnens strand eller når der er solnedgang på en stille sommeraften. Stranden er især velegnet til småbørnsfamilier da den er velegnet til selv små børn – eller en frisk dukkert til voksne.
Årets højdepunkt er pålidelighedssejladsen, hvor havnen er flot udsmykket og der kommer deltagere fra andre havne for at deltage i en maritim dag, der afsluttes med fælles spisning på havnen.

Historie

Strandby Havn har eksisteret siden 1945, hvor jolleejerne tog initiativ til opføre den første mole. 10 år senere i 1955 opførte man næste mole. Gennem tiden har man flyttet havnehullet, da havnen er udfordret af østlige vinde, hvor havnehullet kan sande til. Havnens kran er derfor livsvigtig for at sikre besejling.
Hele havnens levetid har den været drevet af frivillig arbejdskraft og initiativ.
De seneste mange år har havnen haft venteliste for bådejere som ønsker at ligge i havnen, da der er nem adgang til ”Ø-havets velsignelser” – hvad enten det er fiskeri eller lystsejlads.

Sejlads 2019

Lørdag d. 10. august kl 14, afholder Strandbyen Havne- og Broforening traditionen tro sejlads.

Se Mere

Begivenheder

Gudstjeneste i Ommel Kirke

Aftengudstjeneste i Ommelkirke v. Regnar Møller Nielsen. Efter gudstjenesten er der kirkekaffe[...] Læs Mere

Calendaricon

20/8

Locationicon

Ommel Kirke

Lugning af ukrudt

Har du tid til at hjælpe med ukrudtet ved beboerhuset, så bliver vi glade :-) Der vil hver gang være en fra bestyrelsen til stede[...] Læs Mere

Calendaricon

21/8

Locationicon

Ommel Beboerhus

Find Os